С внушително мнозинство от 200 гласа за“ парламентът прие  предложението

...
С внушително мнозинство от 200 гласа за“ парламентът прие  предложението
Коментари Харесай

Парламентът даде мандат на МС за оказване на военно-техническа помощ на Украйна

С внушително болшинство от 200 гласа „ за “ Народното събрание одобри  предложението на „ Продължаваме Промяната ” да се даде мандат на Министерския съвет за оказване на военнотехническа помощ на Украйна. В поддръжка на плана на ръководещата партия гласоподаваха от Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи Има Такъв Народ и Демократична България. Изненадващо, решението беше подкрепено и от депутатите от Българска социалистическа партия.

Против бяха 16 депутати, 13 от които от „ Възраждане ” и по един от Политическа партия, БСП и Има Такъв Народ. 

От Българска социалистическа партия, които бяха срещу оказването на военна помощ одобриха да не изпращаме оръжия, а единствено да се даде мандат на кабинета за ремонт на украинска военна техника.

Окончателният вид на утвърденото през днешния ден проекторешение е с  редакции след писмото на украинския президент Володимир Зеленски, импортирано тази заран в нашия парламент. То съдържа няколко съществени упования за оказване на помощ от България измежду които ремонтна активност на украинска военна техника във военните предприятия на страната ни, усилване на енергийното съдействие, в частност доставки на електрическа енергия от Украйна и естествен газ; продължение на доставките на филантропична помощ, в частност медикаменти, облекла, хранителни стоки; продължение на поддръжката за участие на Украйна в Европейския съюз; помощ за украинските жители, бягащи от войната; обезпечаване на опция за изнасяне на украинското зърно във Варна.

Свиканото в ранния следобяд изключително съвещание на Народното събрание по тематиката за оказване на военно-техническа помощ на Украйна прегледа трите подадени проекторешения, само че отхвърли тези на Демократична България и ГЕРБ
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР